Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Daniel Buczek Michal H (2755 niezalogowanych)
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
I owszem nie na miejscu......
ale chyba ta cała instytucja jest nie na miejscu....

Nie chodzilo o to, zeby zribic ci przykkrosc, bądz wprawic w zakłopotanie, ale o wzmozoną czujnosc, bo licho nie spi....

ps: nie trzeba było tam spedzac 5 dni, bo to prosta diagnoza > Julcia jest uczulona na... norwegów : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
nie ma jak skuteczna medycyna.Czlowiek polknie co mu dadza,wazne ze psychicznie lepiej sie czuje a choroba i tak sama ustepuje.Przypominaja mi sie czasy gdy bylem w wojsku.Z goraczka prawie 40 stopni na recepcie dostalem paracetamol i kapcie Czlowiek zadowolony bo 3 dni z zaprawy zwolniony,na odciski itp na recepcie serwowano tramki.Logiki zadnej ale jaka skutecznosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
marianek73 , no tak,to by bylo jakies wyjasnienie Jak z nia bylam na kontroli,to nie dala sie dotknac nikomu
Co do odczuc,to poczulam sie jakos dziwnie jak wspomniales o BW. Zakielkowal jakis strach. Nie jest to mile uczucie. W ogole po serii tych artykulow, nie wiem co mam myslec. Glowa az mnie od tego boli.
Ah,wezme chyba ten slawny paracetamol
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bergenmarekk napisał:
nie ma jak skuteczna medycyna.Czlowiek polknie co mu dadza,wazne ze psychicznie lepiej sie czuje a choroba i tak sama ustepuje.Przypominaja mi sie czasy gdy bylem w wojsku.Z goraczka prawie 40 stopni na recepcie dostalem paracetamol i kapcie Czlowiek zadowolony bo 3 dni z zaprawy zwolniony,na odciski itp na recepcie serwowano tramki.Logiki zadnej ale jaka skutecznosc
no popatrz
a mnie w Giżycku to nawet paracetamolu nie dał, tylko same trampki
ale faktycznie po 3 dniach temperatura spadła i chroniczne zapalenie zatok minęło jak ręką odjął
teraźniejszy kołtun bez recepty na garść antybiotyków nie wyzdrowieje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Kowalscy napisał:
ivka111 napisał:
AA jeszcze mi sie przypomnialo jak mi drugi raz sciagali szwy z tego nieszczesnego lokcia to poszlam do fastlege ale ze nie trzeba lekarza do tego to mnie jakas helsesekretær wziela i do sciagania.. no ale ze slabo mi bylo ze strachu to mowi ze sie musze polozyc na wszelki wypadek no to mnie prowadzi na jakies Zaplecze.. mysle okej.. posadzila mnie na jakims lozku podlozyla pod reke KOC nie wiem ile on byl nie prany i skad on sie tam wzial wogole ale podlozyla! ja bylam w szoku wiec malo mowilam tylko myslalam " co jest do cholery" no ale w pokoiku ciemno jak w ciemni.. no to dawaj ciagnie mnie do okna.. przez okno tez ledwo widac bo zaslony jakies i firanki byly:! ja malo nie padne tam przy tym sciaganiu, rwie jak cholera, boli jak diabli a ona trzyma mi lokcia i wygina go we wszystkich mozliwych kierunkach w strone okna zeby cos zonbaczyc i wyciagnac te nieszczesne szwy.. ludzie jak sobie to przypomnie to mam ochote znowu sie polozyc.. tym razem juz nei na tym kocyku

Podaję namiary gdzie można się położyć... na wygodnej kozetce.
Zyczliwy

www.google.no/search?aq=f&gcx=w&...biw=1024&bih=653

W załączeniu:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/5/nasze_s...ci_10,40.html#142452
www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...a_10,240.html#142455

koles spieprzaj stad. jak nie masz nic do powiedzenia to po huj tu wlazisz?? dalej ci sie nudzi... pisalam na temat wiec sie odjeb frajerze ode mnie!!!! ciagle masz jakis problem.. jak pryszcz na dupie !!! Bujaj wory Frajerze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
[b]marianek73
ps II: Ivka > co z tym łokciem?
pewnie zupa była za słona.....
Pozdrawiam wszystkich moich wrogów i tych z min. trzema nickami : )[/quote]

wrociles

no zwlasnie za malo slona... ale ulica na ktorej orla wykrecilam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
Nie zaznałam osobiście opieki lekarskiej w Norwegii, ale widzę, że jest podobnie jak w Anglii, czyli paracetamol lekiem na wszystko. To my Polacy nauczeni jesteśmy na każde kichnięcie wzywać lekarza i wykupować pół apteki. Trzeba się przestawić po prostu na ich sposób leczenia i wierzyć że będzie dobrze, no bo przecież jakoś ten kraj funkcjonuje z tą służbą zdrowia I zgadzam się wszystko siedzi w głowie. Placebo i tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
limonka napisał:
Nie zaznałam osobiście opieki lekarskiej w Norwegii, ale widzę, że jest podobnie jak w Anglii, czyli paracetamol lekiem na wszystko. To my Polacy nauczeni jesteśmy na każde kichnięcie wzywać lekarza i wykupować pół apteki. Trzeba się przestawić po prostu na ich sposób leczenia i wierzyć że będzie dobrze, no bo przecież jakoś ten kraj funkcjonuje z tą służbą zdrowia I zgadzam się wszystko siedzi w głowie. Placebo i tyle

Trzeba wierzyc i zaufac lekarzowi. Wszystko i tak w rekach boga.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(Ibanez)
Nowicjusz
ivka111 napisał:
Kowalscy napisał:
ivka111 napisał:
AA jeszcze mi sie przypomnialo jak mi drugi raz sciagali szwy z tego nieszczesnego lokcia to poszlam do fastlege ale ze nie trzeba lekarza do tego to mnie jakas helsesekretær wziela i do sciagania.. no ale ze slabo mi bylo ze strachu to mowi ze sie musze polozyc na wszelki wypadek no to mnie prowadzi na jakies Zaplecze.. mysle okej.. posadzila mnie na jakims lozku podlozyla pod reke KOC nie wiem ile on byl nie prany i skad on sie tam wzial wogole ale podlozyla! ja bylam w szoku wiec malo mowilam tylko myslalam " co jest do cholery" no ale w pokoiku ciemno jak w ciemni.. no to dawaj ciagnie mnie do okna.. przez okno tez ledwo widac bo zaslony jakies i firanki byly:! ja malo nie padne tam przy tym sciaganiu, rwie jak cholera, boli jak diabli a ona trzyma mi lokcia i wygina go we wszystkich mozliwych kierunkach w strone okna zeby cos zonbaczyc i wyciagnac te nieszczesne szwy.. ludzie jak sobie to przypomnie to mam ochote znowu sie polozyc.. tym razem juz nei na tym kocyku

Podaję namiary gdzie można się położyć... na wygodnej kozetce.
Zyczliwy

www.google.no/search?aq=f&gcx=w&...biw=1024&bih=653

W załączeniu:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/5/nasze_s...ci_10,40.html#142452
www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...a_10,240.html#142455

koles spieprzaj stad. jak nie masz nic do powiedzenia to po huj tu wlazisz?? dalej ci sie nudzi... pisalam na temat wiec sie odjeb frajerze ode mnie!!!! ciagle masz jakis problem.. jak pryszcz na dupie !!! Bujaj wory Frajerze!

CHAMSKA PROSTA BABA..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...limonka

mozna tez sprobowac

starych sprawdzonych prawidel lecznictwa ludowego

w mysla zasady: jak nie umarl - to znaczy,ze zdrow!

oczywiscie mozna rowniez wierzyc,ze bedzie lepiej

tak jak np: rodzice wkladajacy chore dziecko do pieca (na 3 zdrowaski)

tez wierzyli,a nawet byli przekonani,ze bedzie lepiej

zreszta w twoim przypadku zadne medykamenty i tak nie beda potrzebne

jak kiedys bedziesz potrzebowac pomocy lekarskiej,to przylozysz sobie 'placebo'

do glowy...i po klopocie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok